Beyond Meat

Ervaring versnelt proces

Beyond Meat is wereldwijd toonaangevend op het gebied van plantaardig vlees. Producten zijn ontworpen met dezelfde smaak en textuur als dierlijk vlees voor ogen, terwijl de plantaardige variant beter is voor het milieu. De twee eerste Europese vestigingen van Beyond Meat staan in Nederland. Als hoofdaannemer speelde Van den Pol een cruciale rol bij de Enschedese productielocatie.

Verteld vanuit:

Elektromonteur

 • Projectleider

  De inzet van Van den Pol voor Beyond Meat startte met een afgebakende vraag die via engineeringpartner Amstelius bij de projectleider binnenkwam: het aansluiten van een aantal machines dat uit de VS werd aangeleverd. In gesprekken met de klant bleek dat voor de twee productielijnen ook andere, meer generieke machines en voorzieningen nodig waren. Beyond Meat had al een pand aangekocht. De installaties bleken verouderd en niet geschikt voor het beoogde gebruik.

 • Sales engineer, tekenaar, werkvoorbereider

  Op basis van de toenemende aandachtsvelden breidde Van den Pol haar inzet uit. De projectleider had hierbij de rol van projectengineer die in samenspraak met de klant de benodigde machines en installaties in kaart bracht. Naast de industriële automatisering ging het om een nieuwe basisinstallatie, verlichting plus specifieke voorzieningen als een brandmeldinstallatie. Al deze componenten zijn door Van den Pol gerealiseerd. Gedurende een langere periode zijn in fasen telkens sales engineers, tekenaars, werkvoorbereiders en monteurs betrokken bij het project. Zowel medewerkers van Industriële Automatisering als van andere business units. Ook zette Van den Pol bij Beyond Meat een aantal vertrouwde relaties in voor onderdelen als procesapparatuur, bouw, transport, hoogspanningsinstallatie en tijdelijke kantoorruimte.

 • Hardware engineer

  Aanvullende machines zijn door Van den Pol aangeleverd. Denk aan transportbanden, afvulmachines, grondstoffenmixers en snijmachines. Voor deze machines is ook de besturing ontwikkeld, met de inzet van hardware engineers voor het ontwerp van de besturingskasten. Die zijn bij Van den Pol in Montfoort gebouwd en getest.

 • Software engineer

  Software engineers hebben het overkoepelende softwarepakket geprogrammeerd en geïnstalleerd. Zij kregen van Beyond Meat alle ruimte voor hun specialisme. Dat resulteerde in een slimme, efficiënte besturing van beide productielijnen.

 • Monteur

  Op locatie hebben Van den Pol-monteurs machines en besturingskasten geplaatst, de bekabeling aangelegd, alle componenten aangesloten en getest. Daarna is de fabriek in gebruik gesteld. Beyond Meat vergroot hiermee zowel de schaal als de productiesnelheid en zet een volgende stap bij haar wereldwijde ambities.