Flink

Snel schakelen bij flitsbezorger

Het roze van Flink is een vertrouwde kleur in het straatbeeld. Het jonge bedrijf groeide in korte tijd uit tot grootste flitsbezorger van Nederland. Voor die snelle groei is snel schakelen essentieel. Ook voor Van den Pol, dat al meer dan dertig Flink-locaties installeerde.

Verteld vanuit:

Elektromonteur

  • Business unit leider

    Voor de start van de samenwerking zijn de verwachtingen over en weer besproken. Ook zijn uitgangspunten voor de werkzaamheden en de opzet van de installaties bepaald. Bij elke Flink-locatie gaat het om een compleet E-pakket: kabelgoten, verdeelkasten, verlichting, camerasysteem, contactdozen en data-installatie plus voorbereidingen voor de beveiligingsinstallatie.

  • Projectleider/werkvoorbereider

    De locaties van Flink bevinden zich op uiteenlopende plekken: een industrieterrein, een voormalige sportschool of een scheepvaartloods. Als een nieuw project op stapel staat, stuurt Flink tekeningen van de betreffende ruimte toe. Die worden door de werkvoorbereider beoordeeld. Dan volgt een gesprek waarbij naast de projectleider de verantwoordelijke van Flink, de aannemer en de installateur van de beveiligingsinstallatie aanwezig zijn. Tekeningen worden nagelopen, afmetingen van ruimtes gecheckt. Met deze informatie worden tekeningen gefinetuned en kan de installatie starten.

  • Monteur

    Er wordt gestart met een kick-off waarbij iemand van Flink, de projectleider en de monteurs de werkzaamheden doornemen. Alle materialen zijn dan al bij de klant afgeleverd. Bij Flink worden twee vaste monteurs ingezet. Beide Van den Pol-collega’s hebben de interne Topklas doorlopen en de Flink-locaties zijn hun eerste projecten als zelfstandig monteur. Een ideale leerschool, omdat het relatief korte trajecten zijn waarbij verschillende onderdelen uit het installatievak samenkomen. Zoals gebruikelijk voor de afdeling Retail zit ook bij Flink het tempo er goed in. In gemiddeld anderhalve week moet de klus geklaard zijn. Niet alleen snelheid is gevraagd, ook flexibiliteit. Omdat elke locatie anders is, moeten monteurs regelmatig zelf oplossingen bedenken. Soms zijn tijdelijke voorzieningen nodig zodat Flink volgens planning live kan gaan.