Lek en Linge

Bij de regionale schoolgemeenschap Lek en Linge verving Van den Pol op twee locaties tl-verlichting door energiezuinige ledlampen. Werkzaamheden vonden plaats in de zomervakantie, voor de school hét moment voor onderhoud dat niet tijdens lesdagen kan worden uitgevoerd.

Verteld vanuit:

Elektromonteur

 • sales-engineer

  Sales Engineer

  De aanvraag voor dit project kwam binnen bij de sales engineer. Het ging om een aanbesteding met een duidelijk bestek, opgesteld door een installatieadviseur. De werkzaamheden waren deels vergelijkbaar met een eerdere opdracht voor Lek en Linge. Die informatie is gebruikt bij de calculatie.

 • Projectleider

  De projectleider was ook betrokken bij de vorige opdracht voor de schoolgemeenschap. Die ervaring was een waardevolle basis bij deze aanbesteding en daarom is de projectleider al vroeg bij het traject betrokken. Na een opname ter plaatse en aanvullende informatie van de opdrachtgever is een prijs afgegeven, inclusief de verwachte energiebesparing. Ook is alvast gekeken hoe het project in de planning past.

 • Werkvoorbereider

  Na opdrachtverlening vond overdracht plaats aan de werkvoorbereiding en projectleiding, inclusief gegevens over materialen, tijdspad en budgetten. Aan- en afvoer van de verlichting was een logistieke operatie die zorgvuldige voorbereiding vergde. Naast de bestelling van 500 nieuwe armaturen was ook aandacht voor de afvoer van oude verlichting. Die is gedemonteerd in verschillende onderdelen; deze zijn gesorteerd en daarna afgevoerd. De werkzaamheden werden in de zomervakantie uitgevoerd. Niet alle monteurs waren beschikbaar dus de personele planning luisterde nauw.

 • Monteur

  Bij dit project zijn twee leidinggevend monteurs en op piekmomenten zes andere collega’s ingezet. Ze zijn al in een vroeg stadium betrokken bij de voorbereidingen. Monteurs voeren het werk uit dus hun wensen en voorkeuren zijn belangrijk. Denk aan de klimmaterialen die nodig zijn om de 500 lampen veilig en efficiënt te vervangen. Monteurs gaven de voorkeur aan kamersteigers; dat werkte in dit geval prettiger en sneller dan een trap.