Zendstation

Vanwege de nieuwste technieken kan Van den Pol Elektrotechniek de centrale in het Zendstation te Lopikerkapel op afstand monitoren, uitlezen én bedienen. Kom erachter welke functies een rol hebben gespeeld bij het Zendstation project.

Verteld vanuit:

Elektromonteur

 • Brandbeveiliging met de nieuwste technieken

  Het pand Zendstation te Lopikerkapel stond al langere tijd leeg. De nieuwe eigenaar die het pand inmiddels heeft betreden is van plan er bijeenkomsten en vergaderingen te organiseren. Voor deze activiteiten moest er een functionerende brandmeldinstallatie aanwezig zijn in het pand. Van den Pol Elektrotechniek heeft geadviseerd om de installatie in zijn geheel te vernieuwen en in samenwerking met de opdrachtgever heeft Van den Pol er een uitgebreidere brandmeldinstallatie gerealiseerd. Hierdoor konden in overleg met de bevoegden autoriteiten, zoals de gemeente en de brandweer, andere bouwkundige voorzieningen achterwegen gelaten worden. De uitdaging die deze opdracht met zich meenamen? Het pand is een rijksmonument waardoor de uitvoering, vanwege aanpassingsbeperkingen, een goede voorbereiding en afstemming vroegen. Daarnaast heeft Van den

 • Projectleider

  Onze projectleider gaat naar de klant voor een adviesgesprek en stellen een programma van eisen (PvE) op waarin alle punten van de installatie zijn samengevat. De projectleider legt het programma van eisen voor aan de gemeente die hiervoor als bevoegde autoriteit een akkoord kan geven. Vervolgens legt de projectleider de offerte voor aan de opdrachtgever. Nadat we groenlicht hebben gekregen voor de opdracht kan Van den Pol aan de slag gaan met de installatie. De processen die de projectleider doorloopt hebben een doorlooptijd van circa 4 weken, waarin alle stappen worden uitgewerkt en reacties worden verzameld.

 • Werkvoorbereiding

  De werkvoorbereider houdt zich vervolgens bezig met het inkopen van materialen en het uitwerken van de werktekeningen. De werkvoorbereider houdt nauw contact met de projectleider, zodat het overzicht goed bewaard blijft en alle informatie samenkomt. In overleg met de opdrachtgever plant de werkvoorbereider de werkzaamheden op locatie in.

 • Elektromonteurs

  Als volgende stap binnen het Zendstation project verzamelen de projectleider, werkvoorbereider en de monteurs zich op de locatie in Lopikerkapel voor een gezamenlijke kick-off van de uitvoerende werkzaamheden. De elektromonteurs gaan vervolgens aan de slag met het realiseren, aanpassen en vernieuwen van de installatie. Tevens brengen zij nieuwe bekabeling aan en tot slot houden zij zich bezig met het afmonteren van alle componenten en het programmeren en testen van de installatie. Het resultaat is een beveiligingsinstallatie voor brand- en ontruiming en werkende noodverlichting. De uitvoering van de elektromonteurs vond in slechts 4 weken plaats.

 • Inspectie

  Na de afronding van de werkzaamheden in het pand volgt een inspectie door de inspectie-instelling. Indien zij de installatie goedkeuren geven zij een certificaat af conform het bouwbesluit. De opdrachtgever mag vanaf dat moment het pand in gebruik nemen voor de gewenste functies, zoals bijeenkomsten en vergaderingen.

 • Werken als team

  Tot slot wordt er voor Zendstation een onderhoudsplan opgesteld en een planning voor het jaarlijks onderhoud. Op deze manier heeft Van den Pol Elektrotechniek controle over de gehele installatie. Kortom, het Zendstation is een goed voorbeeld waaruit blijkt dat we mooie projecten samen opleveren. Iedereen heeft zijn eigen rol en expertise. Dat levert prachtige eindresultaten op waarin ieders werk zichtbaar is. We blikken tevreden terug op de samenwerking met Zendstation.